Tradycyjnym sposobem ustawienia są stoły prostokątne, natomiast wiele Par Młodych nie zdaje sobie sprawy z tego, że tak naprawdę ta konfiguracja zmusza nas do podjęcia trudych decyzji. Jedną z nich jest usadzenie gosci na końcu stołu, w przejściu lub tyłem do siebie. Aby wszyscy goście czuli się komfortowo i obsługa sali oraz kelnerzy mieli bardziej swobodny dostęp do stolików, należy rozważyć kwestię stołów okrągłych. Stosując tego typu rozwiązanie nasza rodzina, znajomi czy bliscy są usadzeni twarzą do siebie,
co pozwala na bezpośredni kontakt i daje możliwość rozmowy w większym gronie.
Jeśli wykorzystamy tego typu konfigurację stolików, każdy z gości ma bezpośredni dostęp do posiłków podawanych na półmiskach, czy dodatków na środku stołu takich jak ciasta, ciasteczka, owoce na paterach. Bez wątpienia tego typu rozwiązanie niesie ze sobą bardzo dużo korzyści, a zaproszeni goście
z pewnością będą zadowoleni.
Zimna płyta, to kolejna zagwoztka Nowożeńców na przyjęciu. Zastanawiamy się czy przekąski podać na stoliku czy w postaci bufetu? Aby zachować estetykę i profesjonalizm, nie ma się nad czym zastanawiać, zimna płyta zdecydowanie powinna być w postaci urozmaiconego bufetu.Między posiłkami, goście muszą mieć możliwość odejścia od stołu i sięgnięcia po zakąski. Jeśli weźmiemy pod uwagę zimną płytę w postaci bufetu, zaskoczymy naszych gości wysokim standardem wyboru. Warto pamiętać o tym, aby każdy stolik był w pobliżu przygotowanych zakąsek i miał do nich bezpośredni dostęp.
Stoły okrągłe ułożone, zimna płyta również, ale co z napojami bezalkoholowymi w szkle gastronomicznych? Tutaj również zadajemy sobie znaczące pytanie. Odpowiedź jest prosta!
W momencie kiedy ustawimy napoje na stole. Napoje na stołach automatycznie sprawią, że będzie dużo mniej miejsca.
Stoły powinny zdobić dekoracje ślubne, a nie dania, przekąski czy napoje. Warto również rozważyć kwestię bufetu, gdzie każdy z gości ma bardzo duży wybór. Obsługa z pewnością dba o uzupełnianie napoi
w odpowiednich temperaturach, dlatego wszyscy pokonają swoje pragnienie.